ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Печени свински пържоли във винен сос

Печени свински пържоли във винен сос

Печени свински пържоли във винен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пържоли - 5 бр. (около 600 г) свински, вратни без кост
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • къри - 1 к.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставките за маринатата - горчица, кетчуп, соев сос, зехтин, къри и половината от виното.

Овкусете пържолите със сол и пипер. Подредете пържолите в йенска тава. Залейте ги маринатата и старателно ги натъркайте.

Почистете лук и го нарежете на тънки резени. Наредете го между пържолите и върху тях. Сложете капак и оставете на хладно за 1 час, за да се мариноват пържолите.

Махнете капака, сипете останалото вино и запечете във фурна на 200 градуса. Необходими са около 40-50 минути.

Сервирайте свинските пържоли с гарнитура по избор.

Печените свински пържоли във винен сос са чудни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: