ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с фанта

Ябълков кекс с фанта

Ябълков кекс с фанта
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • фанта - 300 мл портокал
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • мармалад - 2 с.л.(праскова)
  • ябълки - 3 броя
  • пудра захар
  • олио - 2 с.л. за намазняване на формата
  • брашно - 2 с.л. за намазняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата със захарта. Сипете в сместа фантата и олиото, разбъркайте.

Постепенно започнете да добавяте смесеното с бакпулвера брашно. Разбийте до еднородна смес.

Обелете една ябълка и я нарежете на малки парчета. Прибавете към кексовата смес. Изсипете я в намазнена и набрашнена форма.

Обелете и останалите две ябълки, нарежете ги на тънки резени. Със застъпване ги наредете върху кекса.

Печете в предварително загрята на 170 градуса до готовност.

Топлия кекс намажете с мармалада от праскови. Охладете го и поръсете с пудра захар.

Ябълковият кекс с фанта е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: