Крем карамел във форма за кекс

Крем карамел във форма за кекс
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
ВИДЕО
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • бишкоти - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5
  • захар - 200 грама
  • ванилия - 1
  • захар - 100 грама за карамела
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта за карамела. Изсипете готовия карамел във форма за кекс, като внимателно облеете дъното и стените.

Разбийте останалата захар с яйцата и ванилията, постепенно сипете хладкото мляко. Сипете млечната смес върху карамела, а отгоре наредете бишкотите. Не се притеснявайте, ако те изсъхнат при печенето - когато обърнете сладкиша, ще се сиропират.

Печете сладкиша на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна за около час.

Извадете крем карамела от фурната и щом изстине го обърнете върху подходяща чиния.

Залейте с карамелен топинг и поднесете.

Крем карамелът във форма за кекс е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: