Лек сметанов мус

Лек сметанов мус
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете желатина за 5 минути в студена вода. Междувременно разбийте сметаната.

В отделна купа сипете кондензираното мляко и внимателно добавете разбитата сметана, като бъркате с шпатула.

Изстискайте желатина и го разтворете в леко затопленото прясно мляко. Добавете готовия желатин към сметановата смес и пак разбъркайте.

Разбийте белтъците заедно с щипка сол до получаване на твърд сняг. На няколко пъти ги добавете към сместа, като бъркате с шпатула.

В горната вътрешна част на чашите сипете топинг и изчакайте, за да се стече надолу.

Сипете муса в чашите и го приберете в хладилник за няколко часа, за да се охлади и стегне.

Преди поднасяне, сложете на всеки мус спрей сметана, топинг и по една коктейлна черешка.

Лекият сметанов мус е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: