Начин на приготвяне
Настържете тиквата на едро ренде.
Нарежете сушените кайсии и орехите на дребни парченца.
Намажете малка правоъгълна тава с малко олио.
Вземете две от корите за баница и ги намажете с малко олио. Поръсете с настъргана тиква, орехи и сушени плодове. По желание добавете и малко канела.
Навийте корите на руло и след това завийте на охлювчета. В центъра на всяко сложете по една ядка.
Подредете малките банички с тиква в тавата.
Отгоре ги намажете с малко олио и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути, докато добият приятен загар.
След изпичане оставете леко да се охлади тиквеникът и намажете всяка с по една супена лъжица течен мед.
Постният тиквеник със сушени плодове и мед е готов за консумация са след няколко часа.