ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Испански бадемов сладкиш

Испански бадемов сладкиш

Испански бадемов сладкиш
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
23/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Бадемите ще направят вкуса на този сладкиш още по-лек и нежен, а отвън ще допринесат и за хубавия му вид"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. L - XL размер
  • бадеми - 250 г сурови, белени + 6 с.л. филирани
  • кора от портокал - 2 с.л. фино настъргана
  • кора от лимон - 1 ч.л. фино настъргана
  • захар - 225 г фина кристална или пудра
  • сладко от кайсии - 1 с.л. /или от портокал/
  • кокосови стърготини - 3 - 4 с.л. фини
  • канела - 1 щипка, по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коледните празници в Испания винаги се посрещат с куп лакомства и сладкиши, които домакини приготвят с удоволствие. В повечето от тях присъстват бадеми.

Този испански сладкиш, който ви предлагат, се приготвя много лесно и е неустоимо вкусен.

За да го приготвите, смелете белените бадеми в блендер. Към тях добавете корите от цитруси, кокосовите стърготини, захарта и щипка канела, ако желаете.

Едно по едно сложете и яйцата и блендирайте до еднородна смес. Ще се получи по-рядко тесто, това да не ви учудва.

За този сладкиш с бадеми ще ви трябва форма с падащо дъно. Изсипете сместа и печете за около 45 мин. или до придобиване на лек загар на 170 градуса.

След като блатът е готов, го оставете да изстине. Запечете филираните бадеми на тиган без мазнина за кратко.

Намажете с избраното сладко блата, разредете го с малко вода, за да можете да го намажете плавно. Наръсете бадемите отгоре.

Поръсете испанския бадемов сладкиш с пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: