ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Печена Пуйка»Коледна пуйка с кисело зеле

Коледна пуйка с кисело зеле

17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуйката и я осолете добре отвън и отвътре. Напръскайте я с изцедения сок от лимона.

В 1/3 част от олиото запържете наситнения лук и добавете ориза. Поръсете с червения пипер и посолете. Добавете чаша топла вода и задушавайте докато оризът поеме течността.

Махнете от котлона и поръсете с черен пипер и джоджен. С получената плънка напълнете пуйката. Налейте чаша вода и я зашийте.

Нарежете на ситно киселото зеле и го задушете до омекване в останалата мазнина. Сипете го тава, а отгоре наредете сланината, нарязана на тънки ленти.

Сложете отгоре пълнената пуйка и печете в силно загрята фурна до готовност.

За да не прегори печената пуйка, може да сложите фолио и да го махнете 30-тина минути преди готовност.

Коледната пуйка с кисело зеле е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: