Линцерови слепени сладки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k8802
Линцерови слепени сладки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
24/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
30
"Тези линцерови сладки заслужават да стоят на витрините и на най-добрите сладкарници"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • краве масло - 250 г
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 3 бр. само жълтъците
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • конфитюр - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се пресява брашното. Добавят се пудрата захар, кравето масло, жълтъците и настърганата лимонова кора. Замесва се гладко тесто, оформя се на топка и се покрива със свежо фолио.

Оставя се за поне 2-3 часа в хладилник. Ако тестото е твърде сухо (ронливо), може да се прибави още един жълтък. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 5 мм. От кората се изрязват кръгчета.

На половината от тях се изрязват с малки формички допълнителни фигурки- цветя, сърчица, звездички и т.н. Нареждат се всички сладки в тава покрита с хартия за печене и се слагат да се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 8 минути или докато краищата им започнат леко да порозовяват.

Когато изстинат, се слепват с конфитюр по избор. Вкусни празнични сладки, подходящи както за коледната, така и за новогодишната трапеза.

Линцеровите слепени сладки са истинско удоволствие за небцето и очите!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: