ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Царски блини по руски

Царски блини по руски

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047611k3061
Царски блини по руски
Снимка: Аника Войт
1 / 2
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер в дълбока купа. Прибавете солта и захарта, пак разбъркайте.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете постепенно към яйчената смес. Разбийте на айран млякото с водата и прибавете към палачинковата смес.

Последно добавете олиото, което ще придаде еластичност на блините. Разбийте за кратко, да не станат жилави палачинките.

Оставете сместа да почине за 10-15 минути. Изпечете блините в намазнен тиган и още топли намажете с мед.

Царските блини по руски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: