ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени Чушки»Мариновани печени чушки за зимата

Мариновани печени чушки за зимата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9933
Мариновани печени чушки за зимата
Снимка: Албена Асенова
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месести и здрави чушки. Преди да започна печенето, аз ги изтърбушвам и почиствам от семките, но вие може да го направите и след това.

Печените чушки сложете в тенджера с капак, за да се задушат. След това го обелете и сложете в тава за около час - така ще се отцедят от излишната течност, която пускат.

Посолете ги със сол и разбъркайте.

На дъното на бурканите сложете по едно кръгче домат, след това наредете чушките, като ги притискате хубаво, но без да ги разкъсвате. Най-отгоре сложете капачка от още един резен домат - киселината в домата стяга чушките и намалява времето за варене.

Затворете бурканите с капачки и ги сложете в тенджера за варене. Сложете кърпа на дъното й, за да се предотврати спукване на бурканите. Налейте вода (топла), която е два пръста над капачките.

Стерилизирайте за половин час, а след като се охладят, приберете бурканите на хладно и тъмно място.

Маринованите печени чушки за зимата са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: