Мариновани печени чушки за зимата

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Мариновани печени чушки за зимата
Снимка: Анабел
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месести и здрави чушки. Преди да започна печенето, аз ги изтърбушвам и почиствам от семките, но вие може да го направите и след това.

Печените чушки сложете в тенджера с капак, за да се задушат. След това го обелете и сложете в тава за около час - така ще се отцедят от излишната течност, която пускат.

Посолете ги със сол и разбъркайте.

На дъното на бурканите сложете по едно кръгче домат, след това наредете чушките, като ги притискате хубаво, но без да ги разкъсвате. Най-отгоре сложете капачка от още един резен домат - киселината в домата стяга чушките и намалява времето за варене.

Затворете бурканите с капачки и ги сложете в тенджера за варене. Сложете кърпа на дъното й, за да се предотврати спукване на бурканите. Налейте вода (топла), която е два пръста над капачките.

Стерилизирайте за половин час, а след като се охладят, приберете бурканите на хладно и тъмно място.

Маринованите печени чушки за зимата са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: