Зрял боб в гърне по родопски

13/10/2013
Аничка
отАничкаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 922
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 400 г зрял
  • моркови - 100 г
  • лук - 150 г
  • люта чушка - 1 бр.
  • джоджен - 1 с.л. стрит
  • девесил - 1 с.л. стрит
  • олио - 80 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и добре измит боб се поставя в съд и се залива със студена вода. След 10 часа се измива и се поставя в пръстено гърне.

Към него се прибавят ситно нарязаният лук, лютата чушка и подправките. Залива се със студена вода. Гърнето се слага на слаб огън, захлупвайки се плътно с капака.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар