ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бял Амур със зеле

Бял Амур със зеле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
23521k18
Бял Амур със зеле
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг бял амур
  • домати - 2 броя
  • зеле - 1.8 килограма
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от люспите и старателно я измийте. В тенджера сипете олиото и сложете на силен котлон. Нарежете амура на порции и го изпържете.

Отделете го в чиния и в същата мазнина задушете нарязаното зеле и настърганите домати. Щом зелето омекне, свалете от котлона и овкусете с подправките.

В огнеупорна тава сипете половината от зелето. Отгоре наредете парчетата пържена риба и върху тях сложете останалото зеле. Не наливайте вода.

Завийте с фолио и печете на загрята фурна за около 60 минути. След това махнете фолиото, за да се запече зелето.

Белият Амур със зеле е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: