ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с маслено тесто

Солен пай с маслено тесто

НикиНики
Новак
2187273k143
Солен пай с маслено тесто
Снимка: Ники
1 / 4
22/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солен пай с маслено тесто е много вкусно и засищащо предложение.

Маслото трябва да е студено, нарязва се на парчета и към него се добавя пресятото брашно. Мачкаме с пръсти до получаване на трохи.

Добавяме захарта, солта и разбъркваме.

Накрая добавяме яйцата.

Омесваме меко маслено тесто.

Тестото се увива в опаковачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час. Разточваме тестото и поставяме в тава с хартия за печене, тестото трябва да обхваща стените на тавата.

На дъното продупчваме с вилица на-няколко места.

Поставяме плънката от ситно нарязания зелен лук, смесен с рикотата. Кренвирша нарязваме на колелца и нареждаме в кръг.

Доматите също нарязваме на колелца и слагаме отгоре.

Моцарелата нарязваме на тънки парченца и подреждаме върху доматите. Накрая поръсваме с настърган кашкавал, завиваме краищата и печем до-готовност пая с моцарела.

Невероятен пай със сирена, който ще задоволи и най-капризния вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: