ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в разкошен сос

Пилешки бутчета в разкошен сос

Пилешки бутчета в разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета. Сложете ги в купа и овкусете с горчицата, майонезата и соса Терияки. Разбъркайте добре и оставете на хладно, за да се мариноват за няколко часа.

Овкусените бутчета наредете в тава за печене. Обелете и нарежете гъбите, лука и бекона, овкусете ги със сол и пипер и добавете към бутчетата. Налейте вътре бирата и наредете парченца масло.

Покрийте с фолио и печете в силно сгорещена (250 градуса) фурна за 15-тина минути.

Намалете на 170 градуса и печете още 2 часа. Към края махнете фолиото, за да се запекат отгоре.

Сервирайте бутчетата в компанията на сос от майонеза и горчица.

Пилешките бутчета в разкошен сос са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: