ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Домашен сусамов тахан с шоколад

Домашен сусамов тахан с шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
569
1k
15k
108
Домашен сусамов тахан с шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2ВИДЕО
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене3 мин.
Общо8 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • сусам - 250 грама сурови семена
  • растително масло - 5 с.л.
  • какао - 2 ч.л. с връх
  • мед - 3 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечете сусамовото семе на тиган до получаване на хубав розов цвят. Веднага след това ги пресипете в съд и ги разстелете на тънък пласт - така ще изстинат по-бързо.

В блендер сипете изстиналите семена и добавете растителното масло - може да е олио, лек зехтин или дори половин авокадо - то ще придаде на тахана кремообразна структура.

Смляното авокадо има текстура на масло.

Добавете какаото и меда и пуснете блендера на високи обороти - така трябва да се смели всичко и да се получи хубава еднородна смес. По желание може да подсладите с още мед или да разредите с още мазнина.

Поднесете домашния тахан върху препечени филийки, намажете го върху питки или кифлички или го добавете към различни десерти.

Този страхотен шоколадов крем е много по-здравословен от обикновения и в същото време дава на организма много енергия.

Домашният сусамов тахан с шоколад е готов.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: