ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап по оригинална рецепта

Султан кебап по оригинална рецепта

Султан кебап по оригинална рецепта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2ВИДЕО
30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Придържайте се към тази оригинална рецепта за султан кебап, за да постигнете невероятния вкус на това ястие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от бут
  • кори за баница - 8 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • кимион
  • магданоз
  • сос Бешамел
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се сипва олио, в което най-напред се запържват морковът и лукът. Към тях се прибавя месото, нарязано на хапки.

Може да се сипе и малко вода, за да не загори. Оставя се да се задуши за няколко минути.

След това към ястието се добавят подправките и доматеното пюре. Разбърква се добре, оставя се за още 5 мин. и се маха от котлона.

След приготвянето на соса на вкусния кебап.

В удобен съд се затоплят маслото и олиото. Към тях се добавя брашното, запържва се леко. Прибавят се водата и прясното мляко. Разбърква се добре, докато се сгъсти. Овкусява се и сос Бешамел е готов.

Следва сглобяването на султан кебапа. В купа се слагат две от корите. Нека краищата им да висят свободно. Слага се част от готовата плънка, над която краищата се събират. Обръща се в предварително намазнена тава. Трябва да се получи топка.

Същата процедура се повтаря още три пъти. Получените топки се заливат със соса и се поръсват с настърган кашкавал.

Султан кебапът по оригинална рецепта се пече в предварително затоплена фурна на 200 градуса за около половин час или до придобиване на златист загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: