Полски зрази

12/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 г смляно
  • свинско месо - 150 г смляно
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • мас - 20 г
  • лук - 1/2 глава
  • сланина - 40 г
  • брашно - 20 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода и го прибавете към смляното месо. Добавете яйцето, подправките, половината от ситно нарязаната сланина и разбъркайте.

Разделете сместа на 4 части, оформете ги като шницели и ги поръсете със ситно нарязаната сланина. Навийте ги на рулади и ги изпържете от всички страни в мас.

Прибавете ситно нарязания лук, изпържете до пожълтяване, поръсете с черен пипер, налейте вода и задушавайте. Извадете омекналите зрази. Варете соса, докато остане само на мазнина. С него залейте зразите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар