Свинско филе с яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Свинско филе с яйца
08/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - цяло филе 800 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте средата на филето по дължина като тунел с остър нож и сложете там едно след друго твърдо сварените яйца.

Зашийте филето от двата края или го завържете с конец. Запържете го в тенджера до зачервяване от всички страни в предварително сгорещено олио.

Залейте с 2 чаши гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и оставете да ври на умерен огън, докато се свари и омекне. Ако е необходимо, доливайте вода.

Отделно запържете в сгорещено масло размитото с малко студена вода брашно и го прибавете към соса. Варете още 5 минути и снемете от огъня.

Нарежете месото на тънки филийки непосредствено преди сервирането.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: