Традиционни парени гевреци

НикиНики
Новак
130
429
1k
5
Традиционни парени гевреци
Снимка: Ники
1 / 3
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
"Пухкави парени гевречета, за които хората се нареждат на опашка - толкова са вкусни и мекички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята размиваме в малко топла вода заедно със захарта и солта.

Брашното пресяваме и към него добавяме шупналата мая. Добавяме хладка вода и омесваме меко тесто.

Оставяме го на топло да втаса.

В дълбока тенджера слагаме вода, правим си гевречета от втасалото тесто и ги пускаме във врящата вода.

Щом изплуват се вадят, овалваме ги обилно в маково семе или сусам и ги подреждаме в тава с хартия за печене.

Печем на 180°C около -15-20 минути.

Изваждаме ги от фурната, напръскваме ги с вода и покриваме традиционните парени гевреци с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: