ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с ябълково вино

Свински пържоли с ябълково вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Свински пържоли с ябълково вино
24/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Крехки пържолки и ароматен сос от младо ябълково вино - знаете, че не може да им устоите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 4 бр.
  • олио
  • вино - ябълково 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • портокалов сок - 1/2 портокал
  • индийско орехче
  • сметана - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите с черен пипер и сол и ги изпържете в олио до зачервяване и готовност. Извадете ги и ги сложете на топло.

В останалата от пърженето мазнина сипете виното, смесено със сока от лимона и портокала. Оставете на огъня да изври до половината.

Прибавете настърганото индийско орехче и сметаната. С получения сос залейте пържолите. Сервирайте с гарнитура от задушени броколи и карфиол.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: