ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Домашен Локум»Истински домашен розов локум

Истински домашен розов локум

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
8208614
Истински домашен розов локум
Снимка: Н.Акифова
09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Няма нужда да излизате от вкъщи, за да си хапнете вкусен домашен локум, защото рецептата е тук"

Необходими Продукти

  • захар - 3 в.ч.
  • вода - 3 в.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • натурално нишесте - 3 пакетчета
  • розова вода - 1 к.чаша
  • вода - 1 к.ч. за разтваряне на нишестето
  • сладкарска боя - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си голяма тенджера с незалепващо покритие. Сипете вътре захарта и водата и сложете на котлона, за да се разтопи захарта.

Междувременно разтопете два пакета и половина от нишестето с розова вода и малко обикновена вода и разбъркайте добре, за да няма бучки.

Прибавете нишестето към сиропа и започнете да бъркате непрекъснато. Щом сместа се сгъсти, намалете котлона на ниска степен и бъркайте за още 20-30 минути - много внимавайте да не загори. Това е най-трудоемката част, но е задължителна.

След като минат 30 минути бъркане, добавете червената сладкарска боя. Сипете сместа в правоъгълна тава с хартия за печене и оставете в хладилник за няколко часа (3-4).

След като стегне добре локумът, изкарайте с хартията и нарежете на ленти, дебели около 1 пръст.

Отгоре посипете с останалото нишесте, което е половин пакет (може и пудра захар).

Нарежете на малки кубченца локума, оваляйте в пудра захар навсякъде и наредете в поднос за сервиране.

Истинският домашен розов локум е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: