ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Солено Руло»Пролетно яйчено руло със зелении

Пролетно яйчено руло със зелении

Пролетно яйчено руло със зелении
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции1

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • хималайска сол -   1/2 ч.л. равна
  • черен пипер - 2 - 3 щипчици смлян
  • лопуш - 15 бр. средно малки листа
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте три яйца в купа. Овкусете ги с черен пипер и хималайска сол.

Попарете лопуша за кратко с гореща вода, отцедете добре и нарежете много ситно. Прибавете отцедения лопуш към яйцата и разбъркайте.

Сипете шарлан в тиган и щом се загрее, сипете сместа.

Когато омлетът се запече от едната страна, а отгоре още е леко суров, внимателно прегънете и навийте, за да се получи руло.

Притиснете соленото руло със силиконова шпатула и задържете за кратко, за да се оформи добре. Ако се наложи, добавете още шарлан, за да не залепва по тигана.

Завъртете рулото от всички страни, за да се запече равномерно. Нарежете на малки рулца и поднесете.

Пролетното яйчено руло със зелении е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: