Пухкави козуначени курабии

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
725
3k
5k
441
4
10/01/2021
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме брашното, като го пресяваме.

В голяма купа счукваме яйцата, като от тях оставяме единия жълтък за намазване.

В друга купичка си слагаме киселото мляко и добавяме бакпулвера, като оставяме докато шупне и след това прибавяме прясното мляко, което не трябва да е горещо а топло.

Към него добавяме захарта, кората от 1 лимон и ванилията.

Смесваме всички съставки, като в купата с брашното изсипваме яйчената смес и започваме да замесваме меко тесто.

Към него добавяме и маста, която трябва да не е течна, а мека.

Така готовото тесто оставяме да почине за около 30 минути.

През това време си включваме фурната да загрява на 180 градуса.

Приготвяме си тавичката, като я застиламе с хартия за печене, и започваме да си оформяме курабийките.

Оформянето става, като вземаме от тестото и оформяме топки.

Нареждаме ги в тавата, намазваме с жълтък и поръсваме със захарта.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

Пухкавите козуначени курабии са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар