ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Пъстърва със сос

Пъстърва със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Пъстърва със сос
14/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ароматна пъстърва с нежен сос - сготвена, за да носи наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пъстървите от вътрешностите, измийте ги, посолете ги и ги наредете в плитка тенджера.

Залейте ги със 150 мл. студена вода, захлупете съда и варете на умерен котлон около 5 мин. Извадете рибите, отстранете внимателно кожата им и ги разпределете в чиниите.

Прецедете водата и я върнете на котлона. Прибавете разбитата сметана, размитата горчица и изчакайте сместа да заври. Прибавете размитото на кашичка брашно.

Щом сосът заври, свалете от огъня, подправете със сол и черен пипер и поръсете със ситно нарязан магданоз. С този сос залейте рибите.

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка: