ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бабек»Традиционен Домашен Бахур

Традиционен Домашен Бахур

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
23531k18
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Друго си е на масата да има от този домашен бахур"

Необходими Продукти

  • свински черва - за пълнене
  • свински бял дроб - 1 брой
  • свинско сърце - 1 брой
  • свински далак - 1 брой
  • свинско месо - 400 г (по - мазно)
  • праз - 4 - 5 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото, далака и сърцето. След това ги смелете с машинка за кайма, като използвате най-едрия отвор.

Измийте и нарежете праза на ситно. Изсипете го в дълбок тиган с кафена чашка вода. Добавете ориза и задушавайте до полуомекване.

Смесете смляното месо със задушения ориз. Овкусете с подправките.

Измийте много добре свинските черва и с помощта на специална приставка на машинката за месо ги напълнете. Завържете краищата и леко надупчете с игличка.

Сварете бахура в бульона, в който първоначално варихте дреболиите.

Традиционният Домашен Бахур е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: