ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по карибски

Рибена чорба по карибски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
922171454
Рибена чорба по карибски
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 450 г филе от хек
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • бульон - 500 мл рибен
  • лимони - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 175 мл хладка
  • авокадо - 1 бр. узряло
  • чили - 1 с.л. сос
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината олиото и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и пресования чесън. Добавете нарязаните на ленти чушки и задушавайте 5 минути до омекване на зеленчуците. Налейте рибния бульон и варете около 5 минути.

Загрейте остатъка от олиото и запържете нарязаното на кубчета филе от хек, но за не повече от 3-4 минути. Полейте с 40 мл пресен лимонов сок. Разбъркайте и добавете към врящия рибен бульон.

Смесете брашното с водата и разбъркайте до получаването на каша, която изсипете при останалите продукти. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Оставете рибената чорба да поври още 4-5 минути. Свалете от котлона и добавете нарязано на парченца авокадо. Гарнирайте с лимонови резени и поднесете с лют сос Рибена чорба по карибски.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: