Рибена чорба по карибски

Бона Фиде
Бона Фиде
Новак
24/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината олиото и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и пресования чесън. Добавете нарязаните на ленти чушки и задушавайте 5 минути до омекване на зеленчуците. Налейте рибния бульон и варете около 5 минути.

Загрейте остатъка от олиото и запържете нарязаното на кубчета филе от хек, но за не повече от 3-4 минути. Полейте с 40 мл пресен лимонов сок. Разбъркайте и добавете към врящия рибен бульон.

Смесете брашното с водата и разбъркайте до получаването на каша, която изсипете при останалите продукти. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Оставете рибената чорба да поври още 4-5 минути. Свалете от котлона и добавете нарязано на парченца авокадо. Гарнирайте с лимонови резени и поднесете с лют сос Рибена чорба по карибски.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар