ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Класически пастет от гъши дроб

Класически пастет от гъши дроб

НикиНики
Новак
2187273k141
Класически пастет от гъши дроб
Снимка: Ники
1 / 2
16/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се залива с прясното мляко (трябва да е покрит целият) и се оставя в хладилника за поне 12 часа.

След това гъшият дроб се оцежда от млякото.

Почистваме всички ципи от дроба.

Намачкваме дроба с уред за мачкане на картофи.

Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин.

Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: