ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Яйчен пастет със сирене и чесън по селски

Яйчен пастет със сирене и чесън по селски

Яйчен пастет със сирене и чесън по селски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Общо
7 мин.
Порции
2
"Яйченият пастет със сирене и чесън е още по-апетитен, намазан на домашни брускети"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. сварени
  • сирене
  • сол - щипка
  • чесън - 1 бр. пресен само бялата част
  • лук - малко парче от бялата част
  • магданоз - няколко клонки
  • зехтин - 2 с.л
  • лучена трева - за декорация
  • хляб - няколко филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете яйцата и ги измийте.

Сложете всички продукти в чопър или кухненски робот, без лучената трева.

Разбийте/пасирайте сместа до хомогенна гладка смес.

Нарежете хляба на филийки.

Изпечете ги на тостера или на фурната.

Намажете ги с пастета и поднесете яйчен пастет със сирене и чесън по селски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: