ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Яйчен пастет с майонеза и чесън

Яйчен пастет с майонеза и чесън

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047431k1801
Яйчен пастет с майонеза и чесън
Снимка: Аника Войт
1 / 2
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Този домашен яйчен пастет с чесън и майонеза грабва сърцето на всяка филия, че и вашето, от първа хапка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към рецептата е да сварим яйцата. Те трябва да са с твърд жълтък. За целта ги сложете в студена вода и засечете 8 минути, или го сложете във вряла вода и засечете 12 минути.

Щом времето изтече ги изплакнете със студена вода, за да се охладят. Обелете ги и поставете в дълбока купа.

Към тях добавете майонезата, горчицата и пресована скилидка чесън. По желание добавете малко сол към пастета. Ако горчицата е много солена, може и да пропуснете.

Пасирате за няколко секунди и приберете яйчния пастет с майонеза и чесън в хладилника да се охлади добре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: