ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан в гювеч с кисело зеле

Свински джолан в гювеч с кисело зеле

Свински джолан в гювеч с кисело зеле
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Гювечът е готов да помогне с приготвянето на свинския джолан с кисело зеле"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът, измит и подсушен, се запържва в олиото от всички страни. Изважда се и се поставя в гювеча.

Празът и чесънът се запържват малко и се добавя нарязаното зеле. След 5-10 мин. се добавят подправките и накрая червения пипер.

Така приготвеното зеле се изсипва в гювеча върху джолана. Налива се една чаша вода и свинското със зеле се поставя в студена фурна.

Включва се на 250 градуса и печенето на свинския джолан в гювеч с кисело зеле продължава 2 часа и половина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: