Горска гъбена супа

03/12/2020
"Почувствате атмосферата на природата и гората с тази вкусна горска гъбена супа"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • печурки - 6 бр.
  • сушени манатарки - 1 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • вода - 2 л гореща
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • топено сирене - 3 бр. триъгълно
  • индийско орехче - 1 щипка
  • мащерка - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме печурките и ги нарязваме на дребно.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме нарязаните печурки за 7-8 минути.

Добавяме топените сиренца и разбъркваме енергично. Ще се получи нещо като гъби със сос.

Наливаме водата, посоляваме, добавяме сушените манатарки, черния пипер и индийското орехче.

Разбъркваме и намаляваме котлона. Варим гъбената супа 20 минути и отместваме.

Сипваме топлата ароматна горска гъбена супа в дълбоки чинии, поръсваме с мащарка и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар