ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кюфтета»Пържени свински кюфтета

Пържени свински кюфтета

Пържени свински кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
28/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Интересна идея за приготвяне на свински гърди - пробвайте я, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - пресен
  • хляб - 1 филийка сух
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • индийско орехче
  • чубрица
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • за пюрето
  • картофи - 500 г
  • краве масло - бучка
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го смелете на кайма. Добавете яйцето, лука, магданоза, чесъна (нарязани на дребно), подправките, содата и накисната филийка хляб.

Омесете с ръце и оставете в хладилника за един час. Извадете и оформете топки. Сплескайте от двете страни. Изпържете свинските кюфтета в тиган с мазнина до златисто. Извадете и заделете.

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Извадете и отцедете. Сложете ги в купа и добавете кравето масло, солта, индийското орехче и млякото. Намачкайте с преса за картофи, за да получите пухкаво картофено пюре.

Подредете в подходяща чиния и сервирайте пържените свински кюфтета.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: