Гъбена супа с праз

НалиНали
Копирайтър
92
422
226
15
1
Гъбена супа с праз
Снимка: Нали
26/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Апетитната гъбена супа с праз, от която просто не можем да спрем да ядем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистване и режем праза и червения пипер на ситно. В една тенджера ги запържваме с малко мазнина.

След което прибавяме нарязаните на малки кубчета гъби и запържваме и тях до готовност.

Прибавяме две супени лъжици брашно запържваме за една минута и доливаме студена вода и оставяме да заври.

След като заври водата, прибавяме прясното мляко и куркумата, сол, черен пипер и оставяме ароматната гъбена супа да покъкри на слаб огън за около половин час.

Загаряме малко масло с червен пипер и слагаме в супата.

Гъбената супа с праз се сервира топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: