Баница на тиган със спанак и извара

26/11/2020
"Ето че и тиганът се справя отлично, щом стане дума за баница със спанак и извара"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се изчиства и измива. Нарязва се и се изпържва с част от олиото да омекне. Като се охлади, се добавят яйцата, изварата, киселото мляко и солта.

Разбърква се да стане еднородна смес. Тиганът се намазва с олио. Поставя се първата кора, като краищата и да излязат отвън. Маже се с олио.

Следващите две кори се слагат надиплени като хармоника, като всяка се маже с олио. Ред е на плънката за спаначената баница.

Половината се разстила отгоре. Пак се слагат три кори надиплени и се слага втори пласт плънка.

Двете кори след плънката се поставят надиплени, а третата - като първата, да излязат краищата отвън.

Краищата на първата и последната кора се загъват навътре в тигана. Притискат се леко и се намазват с олио.

Тиганът се поставя на котлон на втора или трета степен, и вкусната баница на тиган се пече около 15 мин. от едната страна.

След това, с помощта на голяма чиния, баницата на тиган със спанак и извара се обръща и се връща отново в тигана да се запече от другата страна.

И така баницата вече е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар