ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Авголемоно

Супа Авголемоно

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2017241k781
Супа Авголемоно
Снимка: Аника Войт
1 / 3
27/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Малкото минути, необходими за приготвянето на супа Авголемоно в никакъв случай не са за сметка на вкуса, даже напротив"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно ориза. Гледайте водата, която излиза от него, да стане бистра и чиста.

Сложете в тенджера пилешкия бульон да заври.

Щом това стане, намалете силата на котлона и добавете предварително подготвения бульон.

Задръжте на котлона до пълното сваряване на ориза (ориентировъчно за около 15 минути).

През това време пригответе застройката на супата.

В отделна купа разбийте жълтиците на яйцата. С черпак добавете към тази смес малко количество от супата.

Разбъркайте и добавете още един. Отново разбъркайте. След третия черпак бавно и внимателно излейте яйчената смес в тенджерата с гръцката супа.

Прибавете лимоновия сок и след 5 минути изключете котлона.

Супата Авголемоно е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: