ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус без печене

Шоколадов мус без печене

Шоколадов мус без печене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
21/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • шоколад - 90 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 бр
  • пудра захар - 50 г
  • сол - щипка
  • какао
  • сладкарска сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, а белтъците със солта до твърди връхчета. Разтопете шоколада на водна баня заедно с кравето масло.

Махнете и оставете да се охлади, като разбърквате леко да не хване коричка. Веднага потопете чашките (само горната част) в шоколада и оставете да се изтече по тях. Оставете в хладилника за кратко.

Смесете жълтъците с шоколада, а след това с белтъците. Разбърквайте внимателно, за да се запази въздушността на шоколадовия крем.

Извадете чашките от хладилника и ги напълнете с вкусния мус до половината. Горната част запълнете с разбитата сладкарска сметана. Оставете в хладилника за няколко часа.

Преди да сервирате, поръсете всяка чашка с шоколадовия мус без печене с какао.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: