ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини от попарено тесто

Блини от попарено тесто

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047451k1891
Блини от попарено тесто
Снимка: Аника Войт
1 / 2
24/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Вкусни блини от попарено тесто, чиято рецепта благородно си открадваме от руската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете предварително всички продукти поне час на стайна температура.

Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете олиото и отново разбъркайте за кратко.

Пресейте брашното и заедно със солта прибавете към яйчената смес.

Накрая сложете и млякото. Не прекалявайте с бъркането, защото рискувате блините да се получат по-жилави.

Кипнете водата и в нея сложете содата. Веднага с тази течност подарете сместа за блините.

С дървена или силиконова бъркалка разбъркайте и се опитайте да стопите, ако има останали бучки. Оставете сместа за 15 минути.

Изпечете блинте по стандартния начин от двете страни. Използвайте тиган за палачинки или такъв с незалепящо дъно.

Силата на котлона не бива да е максимална. Аз ги пека на 7-ма от 9 степени.

Още топли, намажете блините от попарено тесто обилно с масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: