Блини от попарено тесто

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
24/11/2020
"Вкусни блини от попарено тесто, чиято рецепта благородно си открадваме от руската кухня"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Оставете предварително всички продукти поне час на стайна температура.

Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете олиото и отново разбъркайте за кратко.

Пресейте брашното и заедно със солта прибавете към яйчената смес.

Накрая сложете и млякото. Не прекалявайте с бъркането, защото рискувате блините да се получат по-жилави.

Кипнете водата и в нея сложете содата. Веднага с тази течност подарете сместа за блините.

С дървена или силиконова бъркалка разбъркайте и се опитайте да стопите, ако има останали бучки. Оставете сместа за 15 минути.

Изпечете блинте по стандартния начин от двете страни. Използвайте тиган за палачинки или такъв с незалепящо дъно.

Силата на котлона не бива да е максимална. Аз ги пека на 7-ма от 9 степени.

Още топли, намажете блините от попарено тесто обилно с масло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар