Джолан по немска рецепта

ЗорицаЗорица
Копирайтър
123
590
473
51
2
21/11/2020
"Подарък от нас за вас - джолан по немска рецепта, който ще ви вземе ума"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца549
  • Преглеждания за седмицата290
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът е добре да е с кост и кожа. Измива се хубаво със студена вода и се подсушава. С остър нож се правят разрези по кожата на джолана.

Чесънът се накълцва на ситно и се смесва в подходящ съд със сол, смлян черен пипер, мащерка, пчелен мед, канела (на върха на ножа) и горчица.

С получената смес се натрива свинското месо, като сместа трябва да попадне и в разрезите. Така намазания свински джолан се прибера на хладно за една вечер.

Ябълките трябва да са по-дребни и кисели, и без да се белят, се нарязват на едри парчета, като гвоздейчетата карамфил се забиват в парчетата. Лукът също се нарязва на половинки. Прехвърлят се в подходящ съд.

Налива се 200 мл бира в съда, добавят се дафиновите листа и зърната черен пипер. Накрая върху тях се слага джолана по немска рецепта, полива се с олиото и се поръсва със зърната кимион.

Съдът се затваря с капак или се покрива с няколко листа алуминиево фолио, и се слага в долната част на фурната.

Фурната се загрява на 160 градуса и джолана се пече около 2.5 до 3 часа.

Традиционно джоланът се сервира в компанията на печени картофи и кнедли, бретцели, а също и с много бира или греяно червено вино.

Добър апетит и наздраве!

Идея:

Направете пюре като пасирате изпечените ябълки, лук и отделилият се при печеното свинско сос в съда, и го поднесете заедно с джолана.

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
55.00 лв.
42.35 лв.
Виж ››

Перфектният алуминиев тиган за вашата кухнята - опитайте и ще разберете защо!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар