Ezine.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Пухкава млечна баница с крем

Пухкава млечна баница с крем

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088121k3881
Пухкава млечна баница с крем
Снимка: Аника Войт
1 / 5
17/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ако ви изглежда апетитно тази млечна баница, да знаете, че е много повече дори"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка точени
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1/2 или 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л (разтопено)
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол и ванилията до получаването на гъст крем.

Сложете млякото в тенджера заедно със захарта да заври. Щом температурата достигне точката на кипене, намалете на средна степен и добавете бавно на тънка струя яйчената смес.

Разбърквайте на често и след минута-две добавете и гриса. Не спирайте да бъркате, докато кремът не се сгъсти. Ще отнеме около 5-6 минути. След това изключете и отделена на страни.

Вземете корите за баница и ги разделете на две равни части.

Едната поливна започнете да нареждате по дъното на тава. Като след всяка кора намазвате с малко от разтопеното масло. Щом наредите половината пакет, излейте внимателно крема за баницата. Над него отново започнете да редите и останалата половина от пакета с кори.

На финала най-горната и последна кора също намажете с масло.

Сложете пухкава млечна баница с крем да се пече на 200 градуса до златисто. Или около 40 минути.

Готовата баница с крем оставете леко да изстине, нарежете на парчета. При сервиране всяко парче поръсете с канела и пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: