Свински гърди с мед и горчица

Аника ВойтАника Войт
Копирайтър
177
615
1k
18
17/11/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински гърди - 700 г
  • вода - 50 мл
  • мед - 4 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо измиваме и подсушаваме. Ако не е направено на отделни парчета, с помощта на остър нож внимателно го транжирайте.

В купа си пригответе маринатата. Сложете олиото, меда и горчицата. Подправете със сол, черен и червен пипер. Добавете също и кимион за повече аромат. Разбъркайте добре сместа.

С нея намажете от всички страни свинските гърди. Оставете месото да поеме ароматите поне един час. Ако имате възможност, оставете свинските пържоли да се овкусяват и повече.

Наредете месото в тава и налейте малко вода. Покрийте тавата с домакинско фолио.

Сложете свинското месо да се пече на 220 градуса във фурната за половин час.

След това намалете фурната до 200 и открийте тавата, за да може месото хубаво да се изпече.

След още 15-тина минути свинските гърди с мед и горчица са готови.

Дълбок грил тиган с незалепващо покритие-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок грил тиган с незалепващо покритие
33.00 лв.
25.41 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да го сготвите, направете го в този дълбок грил тиган с незалепващо покритие - няма да сгрешите

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар