ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Немски сладкиш Кезекухен

Немски сладкиш Кезекухен

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1615452k121
Немски сладкиш Кезекухен
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Немски сладкиш Кезекухен - лесен за приготвяне, а толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • За пълнежа
  • масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • пшеничено нишесте - 3 с.л.
  • извара - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш първо се приготвя блатът, като в купа се пресява брашното, заедно с бакпулвера. Добавят се маслото, захарта, ваниловата захар и яйцето.

С помощта на ръцете се замесва тесто. Отначало е ронливо, но постепенно се събира и оформя на топка. Разстила се на дъното на форма с откопчаваща се стена и покрита с хартия за печене.

Нужно е отстрани по стените да се оформи и борд от тестото. След това формата се прибира в хладилник, докато се приготви пълнежа.

За него в купа се разбиват омекналото масло със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, а след тях пшениченото нишесте.

Последно се добавя изварата, която се разбърква с помощта на телена бъркалка.

Получената смес се излива върху блата, след което кезекухенът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.

Когато е готов се изключва фурната и се оставя така за още десет минути. Изстиналият десерт се съхранява в хладилник. Сервира се охладен.

Немският сладкиш Кезекухен е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: