Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, получаваме пухкава смес към която добавяме олиото, като продължаваме да разбъркваме всичко.
Пресяваме кестеновото брашно с бакпулвера и горчивото какао върху сместа, работим с ръчната бъркалка или дори с електрическата бъркалка и добавяме млякото, но бавно, получаваме хомогенна смес.
Сега можем да добавим шоколадовия чипс, разбъркайте добре.
Намаслете и набрашнете тава с падащо дъно и изсипете цялата току-що приготвена смес вътре, като внимавате добре да разпределите шоколадовите капки.
Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути. Оставете кестеновия сладкиш с какао да се охлади напълно и след това обърнете и сервирайте, като завършите с пудрата захар. Насладете се на този вкусен шоколадов сладкиш.
Съвет: Можете да замените шоколадовите капки с разтопен и охладен шоколад или други ядки - например лешници, нарязани едро.