ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Гръцка баница с крем

Гръцка баница с крем

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2091
Гръцка баница с крем
Снимка: Аника Войт
1 / 3
13/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Гръцката баница с крем често се похапва у дома - като я опитате, ще разберете защо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започване с приготвянето на крема за баницата.

В купа разбиваме яйцата, захарта, щипка сол и една чаша мляко. Разбиваме с миксер до получаване на гладък крем. Добавяме гриса и отново разбъркваме ( вече може и на ръка) .

Останалото мляко слагаме в тенджера на котлона да заври. Щом процеса започне, намаляваме силата на котлона и добавяме яйчената смес. Бъркаме енергично докато сместа се сгъсти добре. Изключваме котлона и оставяме настрани да се охлади.

Отваряме пакета с корите за баница и ги разделяме на две равни части.

Едната половина ще застелим на дъното на тавата. Като между всяка кора намазваме с четка предварително разтопеното масло.

Щом свършим с реденото на половината кори от пакета слагаме млечния крем.

Отгоре му започваме отново да редим остатъка от корите, като отново между всеки листа намазваме с разтопеното масло.

Най-отгоре, на последния ред кори, задължително отново намасляваме.

С остър нож нарязваме сладката баница на парчета.

Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) или на 200 градуса без. Печем гръцката баница с крем до златисто. Ориентировъчно около 40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: