Начин на приготвяне
Загрейте на умерена силна на котлона зехтина в подходяща тенджера. Нарежете праза на парчета и го добавете в тенджерата. Разбъркайте и гответе 3-4 минути, или докато зеленчукът започне да става леко прозрачен.
Добавете нарязаните на парчета броколи, обелената и нарязана също на дребно тиквичка. Долейте един литър зеленчуков бульон и оставете супата с броколи да се готви на затворен капак.
Ще са нужни на около 15 минути, докато всички зеленчуци омекнат. Овкусете и подправете със сол и черен пипер. Добавете сметаната и сметаната и изключете котлона.
Пасирайте супата с броколи и тиквички в блендер или с помощта на пасатор до получаване на гладка, еднородна смес.
Зеленчуковата кремсупа сервирайте топла, като отгоре поръсите с натрошено сирене (може да използвате както краве сирене, така и синьо сирене).
Превъзходна и ароматна кремсупа от тиквички, броколи и сирене!