ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера

Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
74
224
2k
12
Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
08/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Любимото пиле с броколи и сметана е още по-сочно и вкусно, приготвено в йена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо (използвах бутчета) се сварява в подсолена вода.

Броколите се измиват, накъсват на розички и се слагат във вряща вода за 3-4 минути. Изваждат се и веднага се потапят в съд със студена вода, за да запазят цвета си.

В йенска тенджера се нареждат свареното пилешко месо (може и обезкостено) и попарените броколи. Поръсват се със сол, смлян черен пипер, суха мащерка и няколко листенца салвия.

Отгоре се разпределят нарязаните топени сиренца и всичко се полива със сметаната за готвене.

Пилето с броколи се слага във фурната и се пече около 20 минути.

След това се изважда и се поръсва с настърган кашкавал, настърган пармезан и пилето с броколи и сметана в йенска тенджера се връща отново за 5 минути във фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: