ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад и гъби

Каша от лапад и гъби

Аника ВойтАника Войт
Експерт
194
710
1k
25
1
Каша от лапад и гъби
Снимка: Аника Войт
06/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Огледайте лапада, ако има недобри листенца, ги отделете, отрежете дръжките и жилите. Измийте го добре под течаща вода.

Сложете го в тенджера с леко подсолена вода и го сварете за около 10 минути. Отцедете и нарежете на ситно.

В отделна тенджера загрейте на средна степен на котлона зехтина. Щом достигне температурата, сложете в него нарязания на ситно лук, морков и чесън. Задушете ги до омекването на зеленчуците.

Прибавете брашното и червения пипер, като бъркате енергично. Започнете да добавяте водата, като не спирате да бъркате.

Ред е да добавим гъбите (нарязани на парчета) и лапада.

Подправете лападената каша с изброените подправки, оставете на тих огън да се готви около 20-30 минути.

Пасирайте кашата от лапад и гъби и сервирайте топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: