Чеснова супа с кашкавал

03/11/2020
"Чесновата супа с кашкавал може да ви сгрее в студен зимен ден и да удиви вкусовите ви рецептори"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 200 мл
  • бульон - около 2 л зеленчуков или телешки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г по - твърд, зрял
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • сушен магданоз - за поръсване
  • хляб - 4 филийки
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете на много ситно чесъна. Сложете го заедно със зехтина на слаб огън за 3-4 минути или докато започне да добива много лек златист загар. В никакъв случай не трябва да потъмнява.

Да не ви притеснява повечкото мазнина, защото хубавият зехтин не е тежък, а ще направи чесновата супа по-питателна, плътна и вкусна.

По същият метод с повече зехтин испанците приготвят своята традиционна чеснова супа, с разликата, че добавят и хамон.

2. Сложете червения пипер и разбъркайте. Няма опасност да загори, ако температурата ви е наистина слаба, но за всеки случай почти веднага налейте бульона, предварително затоплен.

3. Добавете сол, кимион, черен пипер и магданоза и варете 20 минути на слаб до умерен огън.

4. В горещата супа чукнете яйцата едно по едно и бъркайте, за да станат на парцали. Настържете вътре и половината от кашкавала на ситно ренде.

5. Останалия кашкавал настържете върху филийките хляб и запечете във фурната.

6. Поднесете чесновата супа гореща, като във всяка купичка поставите по една препечена с кашкавал филийка хляб.

Простичко, но много вкусно и сгряващо - чеснова супа с кашкавал!

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар