Шницел от смляно телешко месо

Георгия
Георгия
Новак
19/09/2010
"Когато става дума за шницел, не правим компромиси - избираме само най-крехкото телешко месце "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 204
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се посолява. Отлежава на хладно място, след което се смила два пъти в месомелачка.

Каймата се омесва добре с млякото, яйцата и черния пипер, отлежава 20-30 минути в хладилник и се разпределя на порции. От тях се образуват кебапчета, които се потопяват в брашно и се разплескват върху суха дъска на елипса с дебелина 5-6 мм.

Пържат се в сгорещена мазнина. Гарнират се със задушени зеленчуци или друга подходяща гарнитура.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар